Program de lucru:
Ln-Vi de la 08:30 pina 17:30
Sb de la 9:00 pina 13:00
0
 • Pompe de DRENAJ/FECALE

  Organizarea condițiilor de viață confortabile nu se încheie cu un sistem de încălzire și ventilație, precum și furnizarea de apă și electricitate. Trebuie să ne gândim la modalitățile de utilizare a apei uzate, a deșeurilor generate ca urmare a activităților umane. Cea mai bună soluție este utilizarea pompelor fecale pentru a pompa apa murdară.

  O pompă fecală este un dispozitiv care vă permite să prelucrați și să pompați apa murdară în sistemul de canalizare. În plan orizontal, unitatea este capabilă să pompeze medii lichide de la o distanță de 100 de metri, iar în poziție verticală - nu mai mult de 7 metri. Dispozitivul are o structură complexă în comparație cu unitățile de pompare în alte scopuri.

  Instalarea unei pompe fecale este necesară în următoarele cazuri:

  • Dacă este imposibil să instalați conducte de canalizare în unghi drept;
  • Pentru pomparea deșeurilor menajere sub nivelul apei uzate principale;
  • Să creșteți presiunea unei conducte lungi de canalizare pentru a preveni blocarea acesteia;
  • Pentru transportul deșeurilor dintr-o fosa septică.

  Scopul și principiul muncii

  Principalul scop al pompelor fecale/ de drenaj este pomparea deșeurilor menajere lichide în canalizare.

  Datorită performanțelor sporite și ușurinței lor de utilizare, există și alte funcționalități ale acestor dispozitive:

  • Dacă există o acumulare intensă de umiditate în subsol, puteți instala o pompă submersibilă care se aprinde automat atunci când se atinge un anumit nivel de apă contaminată;
  • Acest dispozitiv vă poate ajuta să scăpați de consecințele calamităților naturale - inundații, ploi, zăpadă topită;
  • În prezența apelor de scurgere și a apelor pluviale, echipamentul de pompare într-un rezervor va permite umplerea rezervoarelor și a colectorilor;
  • Folosit pentru purificarea și schimbul de apă în surse artificiale de apă;
  • Pentru sistemele de irigare în prezența lacurilor sau râurilor.
 • Un sfat simplu pentru a vă curăța Climatizorul


  Pentru a menține o calitate bună a aerului în casa dvs., este important să curățați aparatul de aer condiționat. Filtrele din interiorul aparatelor de aer condiționat sunt concepute pentru a prinde praful (și uneori polenul și bacteriile), dar dacă nu sunt curățate regulat, pot înfunda și colecta umiditatea și chiar mucegaiul. Acest lucru nu este bine pentru dvs. sau pentru aparatul de aer condiționat.

  Curățarea periodică aaparatului de aer condiționat înseamnă, de asemenea, o eficiență energetică crescută și costuri de operare mai mici. Filtrele de praf înfundate din interiorul aparatului îngreunează (astfel, aparatul de aer condiționat consumă mai multă energie) deplasarea aerului cald și rece.

  Cum curățați filtrele din condiționer

  Condiționerul din cameră are filtre de praf care trebuie curățate regulat.

  De obicei, aceasta curățire constă din simpla deschidere a capacului de plastic și îndepărtarea filtrului (pot exista mai multe filtre).

  De obicei, producătorii recomandă curățarea filtrelor de praf la câteva săptămâni, dar depinde de cât de des utilizați aparatul de aer condiționat. De exemplu, dacă utilizați dispozitivul mai ales vara, curățați filtrele primăvara, astfel încât să fie gata pentru sezonul de exploatare și din nou după sfârșitul sezonului cald.

  Unele modele includ, de asemenea, un filtru ionizat de curățare, care poate fi îndepărtat și curățat; Este posibil ca acest tip de filtru să fie schimbat anual, în funcție de frecvența de utilizare a echipamentelor climatice.

  Îndepărtați mai întâi filtrele de praf din aparatul de aer condiționat pentru a le curăța bine. Puteți utiliza, de asemenea, un aspirator pentru o curățare minuțioasă; Folosiți o perie de curățare dacă aveți una.

  După aceea, folosiți soluția de igienizare pentru climatizatoare CLIMANET și CLIMASAN. Detergentul spumogen CLIMANET este utilizat pentru curatarea radiatoarelor lamelare ale aparatelor de aer conditionat sau a altor echipamente de acest tip. Elimina eficient depunerile de praf si mizeria chiar si de natura organica (musculite, etc.)

  CLIMASAN SPRAY este un detergent igienizant cu acțiune împotriva bacteriilor, gata de utilizare. Deodorizează și purifică aerul. Poate fi utilizat în igienizarea aparatelor de aer condiționat, filtre, sisteme climatizare auto, rulote, bărci, etc. Produsul conține esențe si detergenți naturali, plăcut parfumat pentru medii profesionale si rezidențiale.

 • Automatizarea pompelor - crește siguranța acestora!

  Doar instalând un panou de control pentru pompă, veți fi sigur în protecția acesteia. Panoul de control își va asuma consecințe neplăcute în cazul unei supraîncărcări de rețea sau, de exemplu, un scurtcircuit, în plus, nu va permite unității să se supraîncălzească. Automatizarea pompelor constă în prezența senzorilor de:

  • tensiune și putere a curentului;
  • presiune;
  • nivelul apei;
  • sarcini finale.

  Desigur, sarcina alegerii și achiziționării unei telecomenzi este destul de relevantă. De fapt, caracteristicile de proiectare ale unui panou de control adecvat depind direct de puterea pompei. În plus, există o serie de echipamente suplimentare și o mulțime de subtilități, pe care le cunosc numai meșterii calificați. De aici concluzia: înainte de a cumpăra un panpou de control, consultarea cu un profesionist nu este mai puțin necesară decât în procesul de alegere a pompei. Acest lucru va deveni o necesitate reală, de îndată ce descoperiți pentru voi toate farmecele funcționării sale, prin urmare, ar trebui să luați în considerare cu atenție corelația preț / calitate, acordând prioritate calității.

  Panourile de control Pedrollo Seria QEM sunt modele utilizate ca părți componente pentru pompele cu o singură fază.

  Panoul de control protejează pompa de supraîncălzire și scurtcircuite. Dotat cu un comutator de regim manual sau automat, panoul este folositor și ușor de utilizat. Pentru selectarea regimului corect a panoului, este necesar să verificați consumul curent A și capacitatea condensatorului motorului în conformitate cu tabelul de date.

  Set complet: carcasa din plastic, întrerupătorul rotativ, întrerupătorul, condensator, indicator luminos, panoul terminal, prize.

 • Cât de sigure sunt pompele submersibile?

  • Pompele submersibile pot fi utilizate în siguranță în apă sau în orice mediu lichid, deoarece motoarele lor electrice sunt bine sigilate.
  • Cablurile electrice sunt de obicei conectate la nivelul solului sau al suprafeței, firele terminând în panoul de control.
  • În partea de jos a puțului sau a rezervorului, orice conexiune de fire și electrozi este sigilată în interiorul motorului, iar probabilitatea unei defecțiuni electrice este foarte puțin probabilă.
  • Când cumpărați un dispozitiv de acest tip, ar trebui să luați în considerare volumele de muncă pentru a alege o pompă cu dimensiunea adecvată a camerei de lucru și dimensiunea găurilor a pieselor de aspirație. Dacă utilizatorul a selectat dimensiunea corectă a pompei (diametrul exterior) care se potrivește cu diametrul puțului și cu aplicarea sa, pompa poate fi instalată ușor și fără probleme de siguranță.
  • Motorul și partea hidraulică a pompei sunt, de asemenea, fixate printr-o construcție mecanică solidă și probabilitatea detașării lor este exclusă.
 • Utilizarea pompelor de circulație în sistemele de încălzire.

  Dacă doriți să alegeți o pompa corespunzătoare, pentru a menține presiunea necesară în sistemul dvs. de încălzire, trebuie să fiți bine informați despre parametrii tehnici ai acesteia. Avantajele pompelor de circulație sunt dimensiunile lor mici și funcționarea aproape silențioasă. Un specialist trebuie să abordeze cu atenție selecția unei pompe de circulație pentru sistemele de încălzire, deoarece este foarte important ca camera să se încălzească rapid și uniform.

  Apa caldă poate fi distribuită în mai multe zone cu o singură pompă de circulație sau fiecare zonă de încălzire poate fi echipată cu o pompă de circulație separată. Există două tipuri de pompe de circulație – cu funcționare umedă și uscată.

  O pompă cu rotor uscat presupune că, rotorul dispozitivului nu intră în contact cu lichidul pompat, deoarece toate elementele motorului electric sunt separate de camera de lucru printr-un sistem special de etanșare. Acest sistem este format din inele metalice șlefuite și bine reglate. Pentru a exclude fricțiunea dintre elementele de etanșare, există întotdeauna un strat subțire de lichid, care acționează ca un lubrifiant și previne deteriorarea o-ring-urilor existente.

  Pompele de circulație cu rotor umed, prezintă avantaje mari atunci când sunt utilizate în sisteme de încălzire autonome. Rotorul din acest dispozitiv este amplasat în lichidul circulant, care face față nu numai funcției sale principale, ci și a răcirii pieselor motorului. Dispozitivele de circulație de tip ,,umed’’ sunt proiectate să funcționeze în sisteme cu un flux de fluid stabil și uniform, de aceea au o eficiență destul de scăzută.

  Există câțiva parametri pe care ar trebui să îi luați în considerare, atunci când alegeți un dispozitiv pentru încălzirea unei case private:

  · suprafața totală a camerei;

  · temperatura solicitată de încălzire a camerei;

  · tipul de combustibil;

  · presiunea lichidului în circuit și temperatura la intrare / ieșire din cazan.

  Performanța pompei, măsurată în m³ / h, reprezintă cantitatea lichidului, care poate trece prin conductă într-o unitate de timp. Prin urmare, înainte de a alege o pompă de circulație, este necesar să aflați volumul exact de lichid din sistem. În plus, formula: cu cât este mai puternic cu atât mai bine - nu este în totalitate actuală pentru acest caz.

  ! La instalarea pompelor de circulație, trebuie reținută regula principală: acestea trebuie să fie întotdeauna în poziție orizontală. A fost stabilit, că montarea în poziție verticală a pompei, favorizează o pierdere de aproximativ 30% din performanțele acesteia.

 • Vești bune la 4elements.md!

  Câștigătorii concursului desfășurat pe pagina noastra oficială de facebook în perioada 18.04.2020-23.04.2020, cu premiul: Stropitoare marca Claber, au fost invitați la showroom 4elements să-și ridice recompensele pentru participare.

  Ne cerem scuze de la câștigătorii din România, deoarece din cauza restricțiilor de trafic poștal internațional, premiile vor fi livrate cu întârziere! Însă vă aducem la cunoștință, că dacă aveți rude în Republica Moldova, care pot ridica premiul pentru dumneavoastră, le așteptăm cu drag.

  Vă rugăm să fiți aproape, pentru că urmează și alte noutăți frumoase. • Care pot fi cauzele deformării rotoarelor pompei și ce ar trebui să întreprinzi în acest sens?

  În ciuda faptului că uzura este cea mai frecventă cauză a defecțiunii pompei, toate stațiile de pompare trebuie să aibă un plan de operare și de întreținere pentru a optimiza funcționarea pompei și, astfel, a preveni deteriorarea rotorului (rotoarelor).

  Planurile de operare și întreținere tradiționale includ următoarele acțiuni:

  • Verificarea regulată a scurgerilor și a sunetelor nespecifice;

  • Ungerea cu lubrifianți a rulmenților;

  • Înlocuirea la timp a garniturilor;

  • Schimbul rotorului în utilizarea standardă, pentru optimizarea hidraulicii.

  Cu toate acestea, se întâmplă că, cu o întreținere adecvată, pompa se defecta și alți factori pot afecta defalcarea pompei mai repede decât uzura ei standardă:

  • Uzura abrazivă cauzată de prezența particulelor în apă. Acest tip de uzură este de obicei mai puțin obișnuită la stațiile de alimentare cu apă potabilă din cauza unui nivel mai mare de filtrare, dar uneori pietrele sau alte resturi intră în pompă, ceea ce provoacă probleme. Aceste deșeuri sunt mult mai frecvente la stațiile de pompare.

  • Reacții chimice între soluție și materialul rotorului care poate provoaca coroziunea și în cele din urmă dăunează rotorului. Elementele variabile pot agrava aceste probleme, cum ar fi substanțele chimice specifice utilizate pentru tratarea apei. Apa care conține clorat poate favorizaapariția coroziunii pe rotorul pompei.

  • Cavitația apare în situații de presiune joasă. Presiunea joasă poate crea bule de vapori care se sparg atunci când sunt expuse la presiune mai mare. O bulă de vapori comprimată emite o undă puternică în rotor, ceea ce provoacă uzura prematură.

  Defecțiunea rotorului este cea mai frecventă cauză a deteriorării echipamentului pompei. În acest caz, este necesar de a înlocui rotorul (rotoarele). În cazul uzurii severe a rotorului, echilibrul este perturbat, astfel consecințele sunt încărcarea crescută pe rulmenți și uzura lor; deplasarea și frecarea roții de conducta de aspirație, care ulterior cauzează uzura nu numai a rotorului ci și a carcasei pompei.

 • 4ELEMENTS continuă să ofere suport moldovenilor, care au nevoie de alimentare cu apă.


  Luna trecută, stația de pompare automată PEDROLLO a fost livrată și instalată în gospodăria familiei Donic din raionul Vadă-lui-vodă.

  Stația de pompare automată de tip auto-amorsantă JSWm1AX sau așa cum se obișnuiește a fi numită în popor „hidrofor” este o producție a companiei italiene PEDROLLO și a devenit o salvare pentru familia Donic. Lidia și Constantin sunt profund emoționați, pentru că acum apa nu va fi cărată cu găleată. Iar udarea grădinii va fi o plăcere pentru ei, și nu o muncă epuizantă.

  Hidroforul JSWm1AX PEDROLLO consumă doar 0,75 kW pe oră, este perfect pentru alimentarea cu apă pentru o familie constituită din 3-4 persoane, oferă condiții comode pentru furnizarea apei în casă, udarea grădinii și este ușor de utilizat. 4ELEMENTS împreună cu PEDROLLO îți ușurează munca și aduc confortul în casa ta!

 • Un pic despre pompele de apă pentru suprafață!

  Pompa de apă pentru suprafață, așa cum sugerează și numele, rămâne la suprafață, spre deosebire de pompa submersibilă. Această pompă este proiectată pentru a aspira lichidele de la o adâncime mai mică de 8 m. Dacă adâncimea depășește 8 m, trebuie să alegeți o pompă submersibilă.

  O pompă de apă pentru suprafață trebuie să pompeze apa dintr-un puț, să irige grădina sau să pompeze apa din piscină!

  Caracteristicile distinctive ale unei pompe de suprafață este: debitul de apă necesar, presiunea necesara la punctul de consum, materialul structural al carcasei pompei. Pompele de suprafață oferă acces ușor și întreținere ușoară. Cu toate acestea, condițiile de instalare pot afecta performanța pompei. Prin urmare, pompa trebuie să fie protejată de condițiile meteorologice nefavorabile și de toate influențele externe posibile. Pompele de acest tip după principiul acțiunii sunt împărțite în două tipuri: vortex și de tip centrifugal.

  Funcționarea pompei vortex se bazează pe principiul creării unui flux de vortex datorită rotației rotorului, care se rotește în jurul axei sale într-o cameră puternică, ca urmare a faptului că fluidul este răsucit într-un vârtej. Principala diferență între pompele de tip vortex este capacitatea de a lucra cu o cantitate mică de apă, în timp ce acestea pot furniza suficientă presiune lichidului pompat.

  O astfel de pompă este utilizată în:

  • Alimentarea cu apă a caselor de țară folosind o stație de pompare automată;
  • Pomparea benzinei și kerosenului în benzinării;
  • Pentru lichide care conțin gaze.

  O pompă centrifugă este un dispozitiv mecanic conceput pentru a mișca fluidul prin transferul de energie de rotație de la unul la mai multe rotoare. Lichidul intră în rotorul rapid de-a lungul axei sale și este descărcat prin forță centrifugă în jurul circumferinței prin lamele rotorului. Mai departe, acțiunea rotorului crește viteza și presiunea lichidului și, de asemenea, îl direcționează către ieșirea pompei.

  Pompele centrifuge sunt de obicei proiectate pentru debitele mai mari de apă și pentru pomparea lichidelor cu vâscozitate scăzută. În unele uzine chimice, 90% din pompele utilizate sunt pompe centrifuge.

  Domenii de utilizare a pompelor centrifuge:

  • Procesul de producție în industria farmaceutică, chimică și alimentară;
  • Crearea presiunii ridicate;
  • Șantire de construcție;
  • Sisteme de protecție împotriva incendiilor;
  • Irigare;
  • Încălzire și ventilație.


 • Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o pompă de apă?


  Dacă doriți, să alegeți corect o pompă pentru alimentarea cu apă este necesar să luați în calcul anumite caracteristici corespunzătoare, în funcție de scopul acesteia.

  Vă recomandăm ca înainte de toate să determinați ce veți pompa, pentru a preveni coroziunea și, prin urmare, uzura prematură a pompei. De asemenea este important să cunoaștem compoziția chimică a lichidului pompat, vâscozitatea acestuia și prezența posibilă a componentelor solide. Cunoașterea tuturor proprietăților fizice ale lichidului pompat vă permite să alegeți pompa ideală. Ulterior, nu puteți utiliza o pompă fecală pentru groapa de drenaj (și invers, o pompă de drenaj pentru pomparea apei uzate cu fecale) și o pompă manuală de grădină pentru un puț - pentru pomparea acidului sau a alcaliilor.

  Apoi, ar trebui să verificați proprietățile care determină alegerea corectă a pompei, în special:

  1. Debitul de apă necesar: de obicei măsurat în m3 / h (metri cubi pe oră), debitul influențează direct alegerea privnd dimensiunea pompei dvs.;
  2. Adâncimea de aspirație (înălțimea dintre intrarea conductei de aspirație și pompă): de obicei, nu trebuie să depășească 9 metri. În plus, trebuie luată în considerare utilizarea unei pompe submersibile.
  3. Presiunea necesară la punctul de consum;
  4. Pierderea de sarcina de-a lungul conductelor;
  5. Prezența unui rezervor de depozitare;
  6. Temperatura lichidului pompat.

  Aceste date vă vor permite să alegeți pompa potrivită și să evitați riscul de cavitație, coroziune și pierderea eficienței, precum și să prelungiți durata de viață a sistemului hidraulic.

În sus
×

Solicitați un apel înapoi

55,52,51,49,56,55,49,102,102,102,98,98,54,97,57,54,56,99,54,57,102,52,50,52,102,98,99,53,97,48,101,51
Согласен на обработку своих персональных данных и соглашаюсь с политикой конфиденциальности.
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și sunt de acord cu politica de confidențialitate.
I agree to the processing of my personal data and I agree with privacy policy.
Спасибо за оставленную заявку!
Наш оператор свяжется с вами в ближайшее время.

Vă mulțumim pentru solicitare!
Operatorii vor reveni cu un apel telefonic în cel mai scurt timp.

Thank you for your request!
Our operator will contact you soon.