
Dacă doriți, să alegeți corect o pompă pentru alimentarea cu apă este necesar să luați în calcul anumite caracteristici corespunzătoare, în funcție de scopul acesteia.
Vă recomandăm ca înainte de toate să determinați ce veți pompa, pentru a preveni coroziunea și, prin urmare, uzura prematură a pompei. De asemenea este important să cunoaștem compoziția chimică a lichidului pompat, vâscozitatea acestuia și prezența posibilă a componentelor solide. Cunoașterea tuturor proprietăților fizice ale lichidului pompat vă permite să alegeți pompa ideală. Ulterior, nu puteți utiliza o pompă fecală pentru groapa de drenaj (și invers, o pompă de drenaj pentru pomparea apei uzate cu fecale) și o pompă manuală de grădină pentru un puț - pentru pomparea acidului sau a alcaliilor.
Apoi, ar trebui să verificați proprietățile care determină alegerea corectă a pompei, în special:
- Debitul de apă necesar: de obicei măsurat în m3 / h (metri cubi pe oră), debitul influențează direct alegerea privnd dimensiunea pompei dvs.;
- Adâncimea de aspirație (înălțimea dintre intrarea conductei de aspirație și pompă): de obicei, nu trebuie să depășească 9 metri. În plus, trebuie luată în considerare utilizarea unei pompe submersibile.
- Presiunea necesară la punctul de consum;
- Pierderea de sarcina de-a lungul conductelor;
- Prezența unui rezervor de depozitare;
- Temperatura lichidului pompat.
Aceste date vă vor permite să alegeți pompa potrivită și să evitați riscul de cavitație, coroziune și pierderea eficienței, precum și să prelungiți durata de viață a sistemului hidraulic.
