Program de lucru:
Ln-Vi de la 08:30 pina 17:30
Sb de la 9:00 pina 13:00
0

Cum să alegi corect o pompa de apă pentru o casă privată sau o cabană de vară?

/ 14 november 2019 0 comments
Pentru ca cabana de vară să nu devină un deșert fără viață, ai nevoie de un curent de apă care circulă constant. În funcție de locația pompei în raport cu rezervorul de apă, se disting modele de suprafață și submersibile. După design și funcționalitate, dispozitivele se împart în: pompe pentru foraje, pompe pentru fântână, pompe de suprafață, motopompe, pompe de drenaj și pompe fecale. În continuare, vom vorbi despre cele mai populare modele de pompe din diferite categorii pentru o cabană de vară.La care lucruri trebuie să acorzi atenție în primul rând atunci când achiziționezi echipament pentru pomparea apei?

1) Pompa trebuie să fie proiectată pentru o destinație specifică și loc de admisie a apei. Nu are sens să cumpărați o pompă pentru puț sau foraje dacă veți pompa apa dintr-un rezervor deschis.
2) Obligatoriu comparați capacitatea pompei, consumul de energie și tipul de apă: curată sau murdară.
3) Este important ca carcasa pompei să fie realizată din oțel inoxidabil, fontă sau plastic rezistent.
4) Un cablu lung de alimentare elimină construcțiile cu prelungiri.
5) Pompele cu putere mare se defectează mai des din cauza căderilor de tensiune.Pompă centrifugă CP220A Pedrollo

Avantaje: debit mare, carcasă robustă, nu este necesară asistență la instalare și conectare.

Pompele din această serie sunt recomandate pentru pomparea apei curate și a lichidelor non-agresive care nu vor defecta elementele de construcție ale pompei. Pompa este recomandată pentru utilizare permanentă în case private și cabane de vară, unde locuiește o familie de la două până la patru persoane. Datorită fiabilității și ușurinței de funcționare și utilizare, pompele sunt utilizate pe scară largă în utilitățile publice, agricultură și industrie, în alimentarea cu apă, climatizare, irigare etc. Instalarea pompei trebuie efectuată în interior sau în locuri protejate de intemperii și factori atmosferici.

Pompele de suprafață (pompe multietajate) reprezintă cea mai bună alegere pentru udarea și irigarea grădinilor. Pompele de apă de suprafață pentru o grădină este o soluție ideală dacă trebuie să organizați udarea dintr-un rezervor natural sau rezervor voluminos. Dacă este necesar, este ușor de demontat și transferat într-un alt loc, pentru depozitare. Este potrivit pentru căsuțele de vară. O astfel de pompă poate fi instalată pentru a pompa apa dintr-o fântână sau dintr-un puț superficial (până la 9 m adâncime). În acest caz, proprietarul nu trebuie să aleagă dispozitivul după diametru, deoarece numai furtunul este coborât în fântână și pompa în sine este instalată lângă conducta utilizată, prin care se pompează apa.

Unica avertizare - pentru a instala pompa de suprafață, trebuie să pregătiți o cameră în care dispozitivul să fie protejat de umiditate, iar zgomotul de la funcționarea sa nu deranjeze pe nimeni. În cazul în care doriți să pompați apa dintr-un rezervor de apă de tip deschis, instalați dispozitivul fie la sol, fie pe o platformă specială.

Pompă de drenaj cu tocător TRITUS TRm 1.1 Pedrollo

Avantaje: telecomandă electrică inclusă în set cu protecție de avarie a motorului, cu repornire manuală, condensatoare de pornire și funcționare.

Pompe din seria TRITUS cu cu tocător (polizor) - confecționată din fontă rezistentă de grosime mare. Pompa este rezistentă la abraziune și are o durată lungă de viață. Este echipată cu cuțite din oțel inoxidabil foarte rezistent, care macină complet impuritățile solide și fibrele din apele uzate, după care pompează lichidul sub presiune la conducta de canalizare. Pompa este ideală pentru pomparea apei din subsoluri, beciuri și curățarea foselor septice.

Pompă submersibilă pentru foraje (puțuri) 4SR 4/18 Pedrollo

Avantaje: carcasă rezistentă efectuată din oțel inoxidabil, cablu lung, pompează apă cu un conținut de nisip de până la 150 g/m³.

Datorită performanțelor și fiabilității ridicate, pompele pot fi utilizate în sectorul casnic, utilități și sectorul industrial. Pompa este proiectată pentru alimentarea cu apă pe tot parcursul anului. Se recomandă pentru furnizarea apei curate cu un conținut de nisip de cel mult 150 g/m3.

Cea mai bună pompă pentru alimentarea cu apă a unei case sau cabane de vară, unde familia locuiește permanent - este o pompă submersibilă sau pompa pentru foraj. Se potrivește perfect dacă este planificat să instalați un sistem de alimentare cu apă dintr-un puț adânc (peste 9-10 m). Cel mai simplu model ridică apa dintr-un puț până la 40 m adâncime, iar pentru structuri mai adânci puteți găsi o pompă mai puternică. Odată cu selectarea pompelor pentru puțuri de până la 80 m, apar foarte rar probleme, deoarece sortimentul este foarte variat. Toate modelele de pompe submersibile sunt echipate cu protecție automată împotriva „funcționării la uscat”.

Se instalează pompa submersibilă în așa mod ca să nu atingă fundul fântânii sau a puțului, iar înălțimea stratului de apă de deasupra pompei trebuie să fie de cel puțin 1 m. Acest lucru este necesar din mai multe motive:
1. Pentru ca motorul să se răcească eficient, trebuie să existe o cantitate suficientă de apă.
2. Nivelul apei din puț sau din fântână nu este stabil. Poate varia în funcție de sezon. Este important ca pompa să nu se apropie prea aproape de oglinda de apă, altfel pot exista dificultăți în ceea ce privește alimentarea cu apă. Pompa nu trebuie să ajungă la fund cu aproximativ 2-6 m, astfel încât murdăria și nisipul din partea de jos să fie pompate în conductă.

Stație automată de creștere a presiunii cu invertor DG PED

Avantaje: Unitate de pompare compactă, autonomă și extrem de eficientă. Funcționarea sistemului autonom este aproape silențioasă, doar 45 dB în poziție de funcționare corectă. Datorită compactității și ușurinței sale de utilizare, poate fi instalat în orice loc din casă. Motorul încorporat, eficient din punct de vedere energetic vă va economisi bani în fiecare zi.

Până în prezent, producătorul Pedrollo produce două tipuri de unități de pompare automate pentru creșterea presiunii în sistemele de alimentare cu apă: DG PED 3 și DG PED 5. Ambele modele sunt echipate cu un invertor (convertor de frecvență) pentru alimentarea cu apă confortabilă.
Caracteristicile DG PED 3 - înălțimea de pompare 55 m și eficiență de 80 l/min sunt suficiente pentru nevoile întregii familii de până la 5 persoane.
Caracteristicile DG PED 5 - înălțimea de pompare 55 m și eficiență de 120 l/min sunt suficiente pentru nevoile întregii familii până la 7 persoane.


În sus
×

Solicitați un apel înapoi

55,52,51,49,56,55,49,102,102,102,98,98,54,97,57,54,56,99,54,57,102,52,50,52,102,98,99,53,97,48,101,51
Согласен на обработку своих персональных данных и соглашаюсь с политикой конфиденциальности.
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și sunt de acord cu politica de confidențialitate.
I agree to the processing of my personal data and I agree with privacy policy.
Спасибо за оставленную заявку!
Наш оператор свяжется с вами в ближайшее время.

Vă mulțumim pentru solicitare!
Operatorii vor reveni cu un apel telefonic în cel mai scurt timp.

Thank you for your request!
Our operator will contact you soon.