Program de lucru:
Ln-Vi de la 08:30 pina 17:30
Sb de la 9:00 pina 13:00
0

Utilizarea pompelor de circulație în sistemele de încălzire.

/ 26 may 2020 0 comments

Dacă doriți să alegeți o pompa corespunzătoare, pentru a menține presiunea necesară în sistemul dvs. de încălzire, trebuie să fiți bine informați despre parametrii tehnici ai acesteia. Avantajele pompelor de circulație sunt dimensiunile lor mici și funcționarea aproape silențioasă. Un specialist trebuie să abordeze cu atenție selecția unei pompe de circulație pentru sistemele de încălzire, deoarece este foarte important ca camera să se încălzească rapid și uniform.

Apa caldă poate fi distribuită în mai multe zone cu o singură pompă de circulație sau fiecare zonă de încălzire poate fi echipată cu o pompă de circulație separată. Există două tipuri de pompe de circulație – cu funcționare umedă și uscată.

O pompă cu rotor uscat presupune că, rotorul dispozitivului nu intră în contact cu lichidul pompat, deoarece toate elementele motorului electric sunt separate de camera de lucru printr-un sistem special de etanșare. Acest sistem este format din inele metalice șlefuite și bine reglate. Pentru a exclude fricțiunea dintre elementele de etanșare, există întotdeauna un strat subțire de lichid, care acționează ca un lubrifiant și previne deteriorarea o-ring-urilor existente.

Pompele de circulație cu rotor umed, prezintă avantaje mari atunci când sunt utilizate în sisteme de încălzire autonome. Rotorul din acest dispozitiv este amplasat în lichidul circulant, care face față nu numai funcției sale principale, ci și a răcirii pieselor motorului. Dispozitivele de circulație de tip ,,umed’’ sunt proiectate să funcționeze în sisteme cu un flux de fluid stabil și uniform, de aceea au o eficiență destul de scăzută.

Există câțiva parametri pe care ar trebui să îi luați în considerare, atunci când alegeți un dispozitiv pentru încălzirea unei case private:

· suprafața totală a camerei;

· temperatura solicitată de încălzire a camerei;

· tipul de combustibil;

· presiunea lichidului în circuit și temperatura la intrare / ieșire din cazan.

Performanța pompei, măsurată în m³ / h, reprezintă cantitatea lichidului, care poate trece prin conductă într-o unitate de timp. Prin urmare, înainte de a alege o pompă de circulație, este necesar să aflați volumul exact de lichid din sistem. În plus, formula: cu cât este mai puternic cu atât mai bine - nu este în totalitate actuală pentru acest caz.

! La instalarea pompelor de circulație, trebuie reținută regula principală: acestea trebuie să fie întotdeauna în poziție orizontală. A fost stabilit, că montarea în poziție verticală a pompei, favorizează o pierdere de aproximativ 30% din performanțele acesteia.

În sus
×

Solicitați un apel înapoi

55,52,51,49,56,55,49,102,102,102,98,98,54,97,57,54,56,99,54,57,102,52,50,52,102,98,99,53,97,48,101,51
Согласен на обработку своих персональных данных и соглашаюсь с политикой конфиденциальности.
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și sunt de acord cu politica de confidențialitate.
I agree to the processing of my personal data and I agree with privacy policy.
Спасибо за оставленную заявку!
Наш оператор свяжется с вами в ближайшее время.

Vă mulțumim pentru solicitare!
Operatorii vor reveni cu un apel telefonic în cel mai scurt timp.

Thank you for your request!
Our operator will contact you soon.